неділя, 8 квітня 2012 р.

"Говорити з міліціонером - все одно, що розмовляти з дулом автомата"


Протестними ініціативами у СБУ займається відділ «Т», тобто відділ, який працює проти терористів, а в міліції – УБОЗ. Це означає, що протестуюча людина, людина, яка займається громадськими ініціативами тощо, для силового апарату держави апріорі - терорист або представник організованої злочинності. Вас оголошують злочинцем за сам факт вашої пасіонарності або громадської активності - будьте ви хоч активістом-екологом.

Міліціонер – це зброя, яка створена длятого, щоб працювати проти тебе. Говорити з міліціонером – те саме, що говорити з дулом автомату.

Мент, який типу підтримує українську справу і відповідно ідеологію – це все одно мент!

Треба пам΄ятати – Вас посадять не тоді, коли ви порушите закон, а тоді, коли захочуть посадити, навіть якщо ви в житті не порушили жодного пункту кримінального кодексу.



Під час проведення масового заходу весь «ефір» (дзвінки на мобільні в радіусі акції, а то й – в усьому місті) пишеться за допомогою «пеленгаторів». Звичайно, ніхто не буде потім сидіти і тупо розшифровувати всі розмови(хоча раніше саме так і робили – садовили за цю роботу натовп ідіотів). Зараз використовується програма типу «ешелон» - розшифровується лише фрагменти, виокремлені за переліком слів-команд, кодових слів, ключових слів. Програма може реагувати на слова, що позначають зброю, сленгові вислови тощо. Варто розуміти, що розшифровується і береться до уваги розмова не тільки з моменту вимовлення слова-команди, а й якийсь час до цього слова. Крім цього, протягом досить тривалого часу про кожен номер мобільного зберігається інформація про архів вхідних\вихідних дзвінків за пристойний період часу(до року).

Маршрут до місця зустрічі\акції має легендуватись. І ця легенда має виглядати адекватно. Ви йдете не на акцію – ви йдете в кіно. І на місці зустрічі дійсно має бути кінотеатр. І в ньому дійсно приблизно у цей час має починатись сеанс. Треба також завжди знати, які заклади та установи, розважальні центри працюють на маршруті до акції\зустрічі.

Перед акцією, при виборі варіантів маршруту треба «продивлятись лінії вірогідності». Варто покладатись також на те, що певний контингент називає «чуйкою».

Про стукачів у середовищі. Той, хто зробив зло – буде мститись вам за нього.

Сильно може  збити з пантелику і призвести до цікавого розвитку подій(але точно не зашкодить) людське ставлення до оперативників, що вас «ведуть». Потурбуйтесь про гарячий чай\бутерброди для машини зовнішнього спостереження, що всю ніч стоїть під вашим під΄їздом=)))

При спілкуванні з міліціонерами чи працівниками під прикриттям, яких намагаються ввести у вашу двіжуху – видавайте 0% фактичної інформації про себе, людей, двіжуху та її дії, і 100% інформації про ідеологію, історію тощо. Вантажте його книжками і публіцистикою. Повідомляйте лише загально відому інформацію(наприклад час і місце збору на акцію, якщо ця інфа і так відкрито оголошена в мережі). Кажіть багато – і не кажіть нічого.

Для вичислення оперативника-хвоста чи спостерігача  під час акції\зустрічі треба керуватись логікою. Така людина не матиме логічного пояснення і адекватної мотивації заходження на точці збору. Це буде або демонстративно «праздна» людина, або досить напружений персонаж.

Якщо на акції присутні неадеквати(загін бабусь «в΄язані берети», екзальтовані немолоді мужички) – ненав΄язливо збирайте їх до однієї грядки, вони будуть триматись разом  і не заважати вам.=)

Довкола маршруту акції мають бути попередньо розвідані всі шляхи, стежки, проходи між дворами, підворотні та наскрізні під΄їзди. Мають бути прораховані всі варіанти відступу. Якщо люди на акцію знають, куди їм діватись раптом що, то зазвичай у таких випадках нікого затримати не встигають.

У випадку побиття на акції намагайтесь замастити своєю кров΄ю одяг ментів.

Група акціонуючих має орієнтуватись на старшого. Той у свою чергу має по мінімуму виказувати себе явними розпорядженнями(якщо все йде по плану – то взагалі ніяких команд не віддавати), і лише в критичні моменти старший подає або команди-умовні сигнали, або просто демонструє власною дією те, що мають зробити всі. Якщо все іде по плану - також не варто нікому виходити і в ефір.

Тактика ментів на акції – збити акціонуючи з пантелику, дезорієнтувати.Управління натовпом починається з його дезорієнтації та з порушення його спільності, єдності. Так вчиняють менти, коли спец загони атакують одномоментно з усіх боків.

Треба пам΄ятати, що спільності немає і серед силових структур. ППС терпіти не можуть Беркут, останні гризуться з УБНОНом. Консолідуються вони лише на спільний захист, але стратегія з управління натовпом у таких випадках діє і на них. Тому на акціях за участі різних силових структур(ППС, фуражки, Беркут) варто підкидати хмизу до багаття їх взаємної антипатії.

Немає коментарів:

Дописати коментар